Dotykový ultrabook Lenovo IdeaPad Yoga 13

Již nějakou dobu mám dotykový notebook Lenovo IdeaPad Yoga 13. Jedná se o konvertibilní ultrabook s Windows 8. Na notebook jsem čekal přes 2 měsíce a proto jakmile dorazil do čr jsem si ho osobně zakoupil v CZC v Příbramy. Jedná se o model 59-351602, který obsahuje procesor Intel Core i7 3517U, ram 8 GB DDR3L, 128 GB rychlý SSD disk, grafickou kartu Intel HD Graphics 4000 a skvělý IPS displej o rozlišení 1600×900 bodů. Po týdnu jsem přišel na hlavní klady a zápory. Jako hlavní výhodu vidím konstrukci a IPS displej, hlavní nevýhodou je pro mě nepodsvícená klávesnice i když je má skvělé rozležení kláves. Škoda, že není podsvícená jako u aceru s7. Zajímavou nevýhodou je hlučnost ventilátoru, zatím jsem nepřišel jak snížit otáčky ventilátoru, aniž bych na ultrabooku cokoliv dělal, ventilátor se rozběhl a hluk byl značně hlasitý. Zatím jsem nikde nehledal jakým způsobem ovlivnit otáčky.

Klady:
Pevná konstrukce (nikde nic nevrže, ani nelze prohnout)
Rozměry a váha konvertibilního zařízení
Dotykový IPS displej
Konfigurace (rychlost procesoru a SSD disku)
Výdrž baterie (surfování na internetu, 50% podsvícení výdrž byla necelých 7 hodin)

Zápory:
Nepodsvícená klávesnice
Hlučnost ventilátoru

Přináším malou fotogalerii a video!

25 odpovědí na “Dotykový ultrabook Lenovo IdeaPad Yoga 13”

  1. Dobrý den, hodně zajímavý stroj. Lze ho také bez dalšího hardwaru bezdrátově propojit s TV (WiDi)? A je možné na NTB Yoga psát stylusem text přímo na display s následným převodem do Wordu? Děkuji.

  2. Dobrý den, také jsem vlastníkem Yogy. Chtěl bych se vás zeptat, zdali vaše Yoga také vysokofrekvenčně píská – zkuste přiložit ucho na klávesnice a měl byste slyšet pulzující pískání. Děkuji

  3. Děkuji za rychlou reakci.
    Reklamovat každopádně budu (už po 2.)
    Jinak vy máte Yogu zakoupenou u CzC? Připadaně kdy byla koupená? Abych při výměně nedostal model ze stejné série :)

  4. Vysokofrekvenční pískání je znatelné jen tehdy, pokud přiložím ucho k ventilátoru. Také koupeno u CZC.

  5. Ahoj. ten ventilator me vazne stve…pracuju ve wordu a slysim ho docela dost…co se s tim da delat? Prisli jste na neco?

  6. Tak na podpore nic nevedi, na mezinarodni mlzi a slibuji napravu,ale jakou? Jestli pomuze? Kdy? Vracim ho zpet do Alzy…a pockam si na resume…. skoda. Nebudu se za ty prachy ucit poslouchat vitr :)

  7. Chtela bych se zeptat,jak vam funguje dotykova klavesnice? Zda je to normalni,ze kdyz chci nekde neco napsat treba v googlu chromu,tak vyjede az po te,jak kliknu na ikonku klavesnice v prave strane listy. Nema vyjizdet jak na dotykovem mobilu,ze kliknu do mista,kde chci psat a ona vyjede sama a jak neco napisu,dam enter nebo vyhledat, tak aby sama zase zajela?

  8. V prostředí „plocha“ tak automaticky neumí vyjížděcí klávesnice fungovat, pouze v aplikaci v metru v ie nebo google :-) v ploše je potřeba kliknout na ikonku klávesnice, následně opět kliknout skrýt. Zatím jsem na jiné řešení nepřišel, osobně mi nevadí.

  9. A kdyby jste nekdo vedel o nejakem chytrem obalu na tento pc, tak bych byla taky rada, aby byl nejak kompaktibilni s tim, jak je ohebny. Nebo nejake silikonove pouzdro, do ktereho by se to dalo, kdyz je to uplne zavrene do modu tabletu.

  10. Potreboval bych poradit…nejak mi zlobi dotykova klavesnice v modu tablet…zmacku ikonu klavesnice, ale vyjede mi pouze na vterinu a pak sama zmizi, nikde jsem nenasel nastaveni. diky za pomoc, Petr

  11. to mi delalo taky hned jak jsem pc rozbalila,zmackla jsem vyjela a ihned zajela. Zasla jsem za chlapikem v Ostrave do pc comforu a ten se na to koukl a uz to jelo.

  12. Ahoj,

    uvažujem o kúpe notebooku Lenovo Yoga 13,3 i5-3317U avšak bojím sa, že je ten notebook dosť hlučný (podľa toho čo tu píšete). A preto by som Vás chcel poprosiť, ako majiteľov tohoto notebooku, či by ste mi odporučili jeho kúpu, a či je skutočne taký hlučný.
    Rozhodujem sa ešte medzi ASUS ZENBOOK a Samsungom Série 9.

    Ďakujem vopred za všetky príspevky,

    s pozdravom

    Martin

  13. Dotaz, bere tenhle ultrabook SDXC karty? Vyčnívá karta nějak z ultrabooku?

  14. Jak mam nastavit, aby kdyz klepnu prstem do vyhledavaciho okna tak klavesnice automaticky vyskocila? Ted ji musim vyvolat kliknutim na ikonu na liste. Diky.

  15. Dome nemám možnost kartu vyzkoušet, nevlastním jí. Nicméně mám kartu SanDisk SDHC 32GB Extreme Class 10 HD Video – 45MB/s a tam žádný problém není.

  16. Martine, ventilátor není vůbec slyšet, jen pokud začne točit větrák na 2 stupeň již je slyšitelný. Nicméně to se mi rozběhne jen při větší zátěži. Již jsem testoval a dostal procesor na 1 minutu na 100% a notebook se pěkně zahřál a větrák jel na max. a to již byl hukot :) nicméně v normálním používání ani při více otevřených programech se mi to nestalo.

    Takže s hlukem jsem spokojen.

  17. Honzo, pokud se používá win 8 program tak tam problém není, problém nastane vždy při programech, který nejsou standardně na win 8. Vždy jsem také řešil manuálním kliknutím na ikonku klávesnice.

  18. Musím bohužel konstatovat, že jsem byla vlastníkem téhož modelu s i7, bohužel po týdnu musel pryč, větrák byl hlučnější než starší typy NTB a to neustále. Pročítala jsem si Lenovo global forum, kde se krátce po uvedení této řady vyrojil nespočet nespokojených zákazníků, kteří měli stejný problém. Samozřejmě je možné snížit otáčky větráku v Biosu, ale opět za cenu přehřívání, tzn. za mě Yoga ano, ale ne tento typ s i7. U jiných typů problémy tuším nejsou.

  19. Dobrý den, právě jsem si koupil Lenovo Yoga 13 a mám problém s dotykovou klávesnicí. Vždy, když ji chci použít a zmáčknu na její symbol v pravém spodním rohu, tak klávesnice vyjede jen na zlomek vteřiny a hned se zase schová. Je to na reklamaci a nebo dělám něco špatně?

  20. Dobrý den,

    mám YOGA 13 Silver v nejvyšší výbavě. Musím konstatovat, že je opravdu dost hlučný. To mě sice netrápí, protože ho používám v dost rušném prostředí, ale co mě štve, tak to je „odřený, ošoupaný“ kryt. Děje se Vám to taky? Po necelém půlroce mám na vrchním krytu vydřené fleky od „spodních nožiček“. Dochází k tomu zjevně při otáčení do tablet modu.

  21. Dobrý den, pořidikl jsem Yogu 13 s i3 a buhužel je zde také velký problém s větrákem, jede neustále, což mi dost vadí :-( řešením je zřejmě pouze reklamace nebo se již objevila jiná možnost jak na hlučný větráček?

  22. Notebook jsem vcera dostal z obchody24.cz. je to model s i3-3217 (Lenovo IdeaPad Yoga 13 59-392776). Dnes vecer ho zablim a poslu zpet. Ten vetrak je neskutecne otravnej. od prvniho zapnuti ntb se ani jednou vetrak byt jen na sekundu nezastavil – proste fici furt. Plus na displeji se jevi svetlejsi ramecek po obvodu obrazovky – je to videt hlavne v placatym sedym metro rozhrani Win8. Na prvni pohled to vypada to jako unik svetla z edge ledek, ale pri detailnejsim zkoumani tam ty ledky nevidim. proste je tam tam svetlejsi oramovani obrazu :(

  23. Taky jsem řešil hlučný ventilátor, reklamoval jsem notebook a oni mi tam dali jiný ventilátor. Nemůžu říct, že by to bylo o moc tišší, ale přije mi, že když používám notebook v modu tabletu nebo stanu ( nepoužívám normální klávesnici ), tak není tak hlučný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *