Zapojení 3,5mm jacku

Momentálně se mi přerušil kablík v redukci na sluchátka a potřeboval jsem rychlou opravu.
Vzal jsem do ruky pájku, 3,5 jack a kabel. Bohužel z hlavy jsem si nepamatoval jak správně kablíky zapojit. Sedl jsem si k notebooku a začal hledat. Skoro nikde jsem nic nenašel a pak nakonec se mi povedlo najít obrázek se zapojením. Ihned píši článek až budu opět zase hledat tak věděl kde.

aaaa

Co znamenají popisky?
T = levý kanál, R = pravý kanál a S = společná zem (stínění).
Na obrázku je jak stereofonní zapojení, tak i monofonní.

57 odpovědí na “Zapojení 3,5mm jacku”

  1. ahoj díky moc jsy mi pomohl do smrti na to nezapomenu

  2. Ahoj taky Ti moc děkuju,hodně mi to pomohlo

  3. Ahoj, chtěl bych se zeptat který kabel mám přiletovat kam. Jestli je to jedno nebo se musí speciálně. Nevím ka mám dát +/-.

  4. Jaký +/-? buď máš stereo nebo mono zapojení. Při mono jen jeden kanál a při stereo máš levý a pravý kanál. Vše máš na obrázku vyznačeno.

  5. Ahoj, mam interkom, ktery se mi rozbil. Jedno sluchatko a mikrofon. Koncovka 3,5 jack. Nevis nahodou schema zapojeni v kombinaci jeden kanal a MIC na 3,5 jack? Diky.

  6. Ahoj, mam sluchaka koss a potřebuju je přiletovat na 3,5 jack…moc se nevyznám, jsou tam dva měděný, zelenej a červenej káblík. Nějak se mi nedaří naletovat to správně, neporadíte mi prosím někdo polopatě co naletovat kam? Díky..

  7. No presne i me tento pripad potkal moooooooc diky :)

  8. aj ja mam problem s naletovanim na koss sluchatka,, tam su kabliky ako keby z bawlny omotane medou :(

  9. Prosím tě,
    pokud mám 4 pólový AV 3,5 mm jack kde je zapojen video signál ?

  10. Nazdar diki moc velmi mi to pomohlo a usetrilo kopec casu diki mocdiki diki moc

  11. Hej kamo moc dekuji, po hodinach hledani jsi mi jen ty pomohl, vrele dekuji.

  12. Diky, takovehle stranky a jim podobne jsou lidem ku velkemu prospechu. Zik za clanek ;))

  13. Zdar Viktor jestli chces pripajet ke kabelum od sluchatek jacka nejdriv konce kabliku opal zapalovacem aby jsi opalil ten barevnej smalt (bawlnu :D) a drzel ti cin.

  14. U originálního kabelu od sluchátek jsou jednotlivé drátky izolovány barevným smaltem. K pocínování takových vodičů se používá pájecí kapalina na tenké vodiče – je na to super a pokud to někdo často pájí, vřele doporučuji koupit. Při pájení se smalt rozleptá a pěkně se drátky pocínují. Kdysi dávno jsem používal tuším acylpyrin – cínovalo se to na něm – strašně to smrdělo ale fungovalo to taky.

  15. diky moc.
    pro uplny lamy, jako jsem treba ja, bych jen doplnil, ze obvykle je červený kablik pro pravý kanál a bílý pro levý…

  16. Taky já mnohokrát děkuji za užitečné rady.Ještě bych potřeboval poradit.Mám novou mikrofonní šňůru a nehraje mi.Potřebuji přehodit kablík,ale nevím přesně který.Můžete mi taky poradit.Předem díky.

  17. Utrhla jsem jacka od sluchátek (samozřejme nechtěně). Kablík má pramínek zelených, červených a zlatých drátků. Která barva je k čemu? Ať vím jak to připájet a jak z nich odstranit tu barvičku? Jak se dělá s tím acylpirinem?
    Dík

  18. Na Kossky své dnes konektor šroubovací pájel jsem: Pod zeleným drátem levé sluchátko se skrývá, červený pravé sluchátko jest. Zprvu obráceně já to spájel, proto radím vám, kdož po mně Kossky své snažit se budete opraviti

  19. Och, já zapomněl ještě říci: K odstranění barvy nevodivé drát před letováním kalafunou potříti postačí

  20. po letech hledání jsem konečně našel to co jsem hledal. Moc jsi mi pomohl díky moc, jsem ti nadosmrti zavázán příteli

  21. dik moc vsem taky mam kossy a to stou kalafunou a stěma dratama se mi to hodilo vhod dik moc za příspevky a za obrazek

  22. jen malej dotaz
    to nikdo z vás nemá zkoušečku aby si to proměřil ?

  23. ahoj, ja bych se chťel zeptat, ja nevím jakej kábl je pravej atd. – mam tu měděný, červěný a modrý kábel, tak bych se chtěl zeptat co je pravej, levej a zem jestli to někno nevíte?? Děkuju…

  24. Výborné, i to s červenou a zelenou. Zlatá bývají uzemění. Akorát v nadšení z nové informace jsem omylem spravil ze dvou sluchátek ty dobrý. Ale co, určitě už byly načatý… Zdar

  25. Na stereo-jack je stejné pořekadlo jako na pochod. Levá, pravá…. zem. Jen je potřeba si pamatovat že se začíná od špičky. No a s těmi sluchátky různé provenience. Vyplatí se po odizolování vyzkoušet příslušnost barvy káblíků k levému či pravému kanálu. Stačí na to přiložit odizolovaný kabel na jeden pól třeba tužkové baterie a zem na druhý Který kanál se projeví „lupnutím“, tomu odpovídá barva. Zem = opletení, většinou holá měď,někdy cínovaná, setkal jsem se i se stříbrným pokovením u opletení.

  26. Dobrý den, malá rada pro všechny co se chystají na výrobu krátkého prodlužováku, protože jim jako mě do pouzdra v mobilu „nevleze“ jack s tlustou plastovou objímkou okolo. Nejlepší jack 3.5 mm je s tenkým konektorem (plastové pouzdro okolo konektoru)v obchodě se sluchátky si kupte ty nejlevnější peckové/špuntové sluchátka, a taky si kupte konektor 3.5 mm (samici). Kabel od sluchátek odstřihněte, podle toho jak chcete tu prodlužku mít dlouhou, navlíkněte plastový kryt ze samice jacku. Sejměte bužírku na holé kabely, ten jediný nebarevný co je z mědi si naletujte podle obrázku výše, na písmeno „S“. Teď si takto připravenou prodlužku zapojte do PC nebo mobilu, a na druhém konci připojte do samice jacku svoje sluchátka. Teď si pusťte nějakou muziku a těmi konektory co nejsou naletované si přiložením zkuste kde hraje hudba. Tak teď víte kde který kabel máte přiletovat, kabílek který nikde po přiložení nic „nedělal“ odstřihněte. Teď máte vše přiletované a je načase vyzkoušet stereo:
    http://www.youtube.com/watch?v=4bJ0dvAl98k ,pokud vám kanály hrají obráceně, přeletujte kabely. Pokud je vše v pořádku zapněte si pistoli na tekuté lepidlo v tyčkách, zalepte celý kovový konektor samice lepidlem, rychle nasaďte plastový kryt konektoru. U vstupu kabelu do plastového konektoru samice, zalepte celý otvor lepidlem. Po vychladnuti přebytečné lepidlo uřízněte ostrým nožem.

  27. lidi potrebuji naletovat na sluchatka marshall major jacka 3,5 4 poloviho.mam tam 2medeny(oba pripajim na zem?)1modry.1zeleny.1cerveny.

  28. Zdravim, mam spuntove sluch. KOSS a a zacali sa mi trhat kabliky.Mal som doma stare sluchatka musle a kamos mi preletoval spunty na tie.Ale, teraz mam taky pocit, ze uz mi nehraju tak ako predtym. Otazka : maju kable vplyv na kvalitu zvuku ?

  29. prosím potřebuji zapojit kabel na mikrofon,který používám k zapojení harmonizeru.Na jedné straně je canon se třemi barvami červená modrá černá a na druhou stranu potřebuji jack.kdo mi napíše postup zapojení na jack děkuji předem (na canonu jsou 3drátky ale na jacku se připájí jenom dva

  30. ZDravím, mohu napájet reproduktorový kabel (jsou tam jen dva drátky) na jack? Bude to fungovat?

  31. dobrý popis,jen doplnění pro úplnost – v té dvojlince se červeně izolovaný drátek používá (ve shodě s normou) ke spojení PRAVÉHO kanálu a bílý pro LEVÝ kanál

  32. Ahoj potřeboval bych poradit mam reproduktor se starym připojením co stim mam udelat a jak to mam prepajet dekuji moc

  33. Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či by som mohol by som na samotné slúchadlá dať hrubší medený kábel ? Myslíte ,že by to fungovalo ? ďakujem :)

  34. Ja som letoval jack 3.5 na sluchatka Koss UR 20 a tam bola zelena farba lavy kanal, cervena pravy a zlata zem.

  35. Ahoj.Mám starší telefon nokia 7230(výsuvný).Nedávno jsem zkoušel zapojit retrosluchátko pro mobilní telefony např http://www.exasoft.cz/retro-sluchatko-k-mobilnimu-telefonu-cerne_d72245.html. Telefon to rozpoznal jako hendsfree tzv(bondovku) ale po mluvení do retrosluchátka mě nikdo neslyšel prostě funguje pouze jen reproduktor.Retrosluchátka mají jack 3,5. 4 poly. a kdo ví kolik polu ma vevnitř nokia7230 .Takže dá se stím něco dělat?Např se 4 polu se dostat nějak jen na 3?Pokud není problém ještě někde jinde.Např softvare nokie7230.Odzkoušeno na novějších telefonech(vše dotykové) a vše funguje jak má.Pouze má starší nokia problém s mikrofonem v retrosluchátku.

  36. tleskam na slavu janu kasparovi. Premyslim ze sizavedu svuj personalni statni svatek – den vdekyvzdani JK

  37. Chcel by som sa opytat mam repraky na kabel bez jacku je jedno aky jack tam dam ? A kde by som ho zohnal ?

  38. Dobrý den, jsem úplný laik a potřeboval bych poradit a to : mohu do mono výstupu (zásuvka jack 6,3) u komba zastrčit stereo jackovou redukci a do té redukce potom zapojit mono kabel ? neoddělám tím zesilovač v kombu ? Tím chci propojit výstup komba s koncovým zesilovačem s reprobednou (pro posílení zvuku), mohu to propojit nástrojovým kabelem ? Ten konc.zesilovač je ale stereo, když do něj pošlu mono signál s komba, půjde mi z obou výstupů na tom zesil. (pro repro) signál ? nebo bude hrát jen jeden výstup ? Moc děkuji za info

  39. Zdravim super dakujem ale ja osobne neviem najst zapojenie na 5 polovy SONY konektor 3.5 mm pre Z3 kovu radu telefonov a kde by sa dal taky konektor zohnat za kazdu pomoc dakujem

  40. Jako dobré, ale já potřebuju zapojit jack k transformátoru (220 V). U transformátoru je velký a já potřebuju malý. Ale napadá mě, že by mohla existovat nějaká redukce. Jak ji hledat? Jaké parametry?
    Díky za radu!!!
    Babka Lenka

  41. Viete niekto kde sa taký 3.5mm jack dá kúpiť?

  42. má opačné zapojení reproduktorů na vystup (R,S ) vliv na kvalitu reprodukce? tzn pravý repro na T-levý výstup a levý repro na R. Váha na např. zesilovači bude ukazovat samozřejmě opačně? děkuji předem….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *