Výborný držák mobilu na kolo Celly Work01

Nikdy bych nevěřil, že s hledáním optimálního držáku na kolo strávím tolik času. Bohužel na našem trhu není žádný pořádný výrobek, který by splňoval moje požadavky. Tím bylo především aby mobil byl zakrytí pod bezpečnostní folií. Důvod je jednoduchý, chci sledovat rychlost pomocí gps či mapy a najednou slunce zaleze a začne pršet. Pokud by mobil nebyl krytý, musel by se schovat. U držáku Celly Work01 je tomu ovšem jinak. Než jsem držák koupil, diskutoval jsem na androidforum, kde návštěvníci přispívali tipy.

Natočil jsem pro Vás video, kde umistím mobil HTC Desire do obalu a ovládám ho. Omlouvám se za kvalitu videa, bylo točené za šera. Je vytvořené aby zájemci o držák viděli jakou má funkčnost.

Držák se jednoduše uchytí na řidítka a díky kloubu je nastavitelný všemi směry. Pokud budete chtít místo mobilu použít navigaci, můžete tak místo standardní svislé polohy otočil a používat vodorovnou. Pokud nebudete ochranný obal umisťovat do držáku, v balení je poutko s karabinkou a ještě nalepovací držák. Osobně nechápu k čemu je, nemám pro něj využití.

TIP: Výborné je, že držák lze používat i například na motorce.

Udělal jsem několik fotek držáku Celly Work01, můžete se podívat.

26 odpovědí na “Výborný držák mobilu na kolo Celly Work01”

  1. Zdravím, o tomhle pouzdře také velmi uvažuji pro mé HTC Desire. Bohužel než jsem objevil tohle, tak jsem si již pořídil od firmy Krusell. Krusell má také výborné pouzdra, ale bez ochranných folií, a také má hloupě řešené uchycení.
    Ale zajímalo by mě kolik jde roztáhnout u Celly Work01 objímka okolo řidítek. Podle fotek koukám, že máte „obyčejnou“ tyč o stejném průměru. Moje řidítka mají u středu cca 32mm a zužuji se na 20mm cca 10cm od středu řidítek. A já bych ho nejraději připnul ke středu, jak to máte na fotce.
    Děkuji za odpověď.

  2. Objímka má 3 stupně nastavení, podívej se pořádně na fotky je to tam vidět. Takže lze to upevnit jak na malé průměry, tak i na velké. Na fotce kde je to připevněné ke kolu to mám na prostředním stupni.

  3. Toho jsem si nevšiml, takže díky.. Krusell totiž nabízel jen na menší průměry a na mé řidítka nepasoval…

  4. Jaké jsou maximální a minimální rozumné rozměry zařízení, mám N900, tak jestli by se to hodilo.

  5. Ahoj, budu si pořizovat HTC Desire Z a sháním k němu držák na řidítka, řekl bych že až na tlouštku a hmotnost jsou Desire a Desire Z identické ne? Chtěl bych se zeptat na váš názor, jesli by se dal tento držák použít i v případě Z-ka? Díky

  6. Nevím nezkoušel jsem, nicméně i širší mobil jako Nokia C6-00 a Nokia 5230 zkoušeli kamarádi a vše OK. Vyndá se jedno vypodložení a je to.

  7. ahoj, přemýšlím také o koupi tohoto držáku, pouze bych se chtěl zeptat, jakou aplikaci při jízdách používáš. Všiml jsem si nainstalovaného endomonda, ale používáš nějakou jinou, kterou bys spíš doporučil. díky

  8. Ahoj, měl bych dotaz , vejde se do tohoto pouzdra Google Nexus S ??

    Děkuji za odpověď :)

  9. Ahoj,

    měl jsem tu čest s podobným držákem (od Blue Staru), který sice nemá takove ochranné pouzdro na telefon jako tento, avšak má nachlup úplně stejný systém uchycení k řídítkám, který bohužel nemůžu vůbec doporučit – jedná se o plastový výrobek a z mé vlastní zkušenosti musím říct, že není moc kvalitní!!

    Používal jsem držák s telefonem SE W610, který patří mezi ty lehčí zařízení a navíc jsem měl držák upevněný téměř úplně nakolmo k řídítkám, aby nedocházelo při jízdě po horší cestě zas až k takovému namáhání toho úžasného úchytného kloubu (který dovoluje natočení telefonu o 360 stupňů nebo nastavení jeho natočení horizontálně/vertikálně), přesto se mi na tomto držáku podařilo postupně zničit právě tento kloub – konkrétně tu jeho plastovou objímku, která jej svírá. A to jsem tu dotahovací matici za celou dobu používání povolil a utáhl ani ne tak 7x, abych si mohl nastavit správný úhel – postupně se ta objímka kloubu úplně rozpadla, tak jsem tedy matici pak zašrouboval naposled a při poslední jízdě se mi dokonce úplně rozlomilo celé to rameno držáku (myslím tu rovnou část od kulovitého kloubu nahoru) – ono je cca 2cm dlouhé, což je sice fajn, že si to pak nepřekáží např s přehazovačkama, když to rameno drží úchytku mobilu dál od řídítek, ale uvědomte si, že když jedete po horší cestě, tak to rameno dostává při této své délce docela zabrat (vibrace), takže se mi pak úplně rozlomilo a mobil spadl na zem..

    Volil bych proto raději nějaký jiný úchytný systém raději bez natáčecího kloubu a co nejblíže řídítkám, pro bezpečnost Vašeho mobilu:)

    Pěkný den

  10. Honzo Kašpare, co říkáš na Jurův vstup ? Jaká je tvá zkušenost po cca půlročním uživýní ? Má Celly Work01 skutečně „fórový“ plastový držák ?

  11. Já takový problém zatím neměl a i při jízdě v terénu kloub držel pevně bez pohybu. Takže zřejmě se jedná o kus, který není dobře zpracován. Bohužel nemůžu dále srovnat.

  12. Ahoj, uvažuju o koupi tohoto držáku na kolo pro svou omnii w. Má podobné rozměrové parametry jako htc desire, takže by to neměl být problém. Ale stejně se chci zeptat, máte s touto kombinací někdo nějaké zkušenosti? A ještě bych měl jeden dotaz. Nevíte kde bych mohl tento držák zakoupit? Díky Adam

  13. Mám nový mobil – HTC Sensation a vejde se tam také! Ohledně koupě, kupoval jsem ho v electroworldu.

  14. Ahoj,

    jaké jsou zkušenosti skoro po roku používání? Pořád plasty drží jak mají?

    Díky

  15. Ahoj,
    také by mě zajímalo, jestli stále drží po hromadě.
    Předem díky za odpověď.

  16. Souhlasím ze Slávkem, ta cena u nás je sprosťárna , nakupuji venku .

  17. Ahoj,chtěl bych se zeptat jak je to s rozměry pouzdra.
    Našel jsem si že tvůj HTC Desire má rozměry 119 × 60 × 12 mm, já mám telefon s rozměry 124 × 63 × 11 mm. Tak by mě zajímalo jestli si myslíš že tam bude dobře sedět, na webu jsem totiž našel že rozměry pouzdra jsou 112 x 62 x 20 mm (bez výplní).

  18. PS: na jednu důležitou vlastnost jsem zapomněl. Má průchodku a můžeš mobil za jízdy v klidu dobíjet z externího zdroje. Takže při cyklo a puštěných mapách (u mě smartmaps) jseš celičký den naprosto v pohodě.

  19. Držáky do auta jsou velmi populární http://bombanakup.cz/ . Sám jsem si jeden pořídil, protože je to fajn pomůcka. Člověk má své věci při ruce, i když je v ruce nemá :) Navíc řízení s mobilem v ruce je nebezpečné.

  20. Za mě kdo se shání po držáku na mobil, tak je určitě nejlepší poměr cena výkon od Kappy a viděl jsem je na bolder.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *