ČEZ garantuje o 5% nižší výdaje na plyn než konkurence

ČEZ garantuje o 5% nižší výdaje na plyn než konkurence, takto se mi ozvala paní do telefonu. Já samozřejmě nejdřívě nevěřil ale po 3 telefonátu, kdy jsem si mezi tím ověřil ceny u jiných distrubutorů uvěřil. Nicméně až po roce se uvidí zda je to pravda či pouze reklamní tahák.

Na portále ušetřeno.cz jsem si srovnal nabídky jiných distributorů plynu. Jelikož v domácnosti moc nevařím a plyn jinak nepoužívám než k vaření na sporáku, jedná se o malé rozdíly v částkách.

Dne 5.11.2011 vycházeli při mojí spotřebě na rok 41,52 kWh

E.ON Energie – Duo – 1 280 Kč
Optimum energy – 1 278 Kč
BICORN – 1 101 Kč
Bohemia Energy – 1 075 Kč
X – Energie – 1 075 Kč
RSP Energy – 1 074 Kč
RWE Transgas – 1 027 Kč <- dosavadní dodavatel plynu
LAMA Investments (levnyplyn.cz) – 1 023 Kč
ČEZ – Praktik – 937 Kč

Nejlevněji vychází ČEZ – praktik, který jsem také zvolil. Nicméně na posledním vyúčtování od RWE mám částku 858,59 Kč, což je podstatně méně než i slíbená 93 Kč úspora oproti konkurenci.

Uvidíme jestli ČEZ bude schopný garantovat slíbených 5% oproti konkurenci. Když jsem se do monitorovaného hovoru dotazoval když konkurence bude zlevňovat, bylo zodpovězeno, že ČEZ bude muset snížit cenu o 5% než zlevněná konkurence. Podle mne se jedná pouze o komerční válku, kdo bude mít nejvíce zákazníků a bude těžit nejvíce peněz. Plyn překoupí za pár kaček a prodá za několikanásobně vyšší peníze konkurenci. Zkrátka velký byznys.

Je to přesně podle toho známého přísloví : „Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.“

Uvidíme jak moc budu muset zpívat :-)

Odkaz na fórum, kde se projednává o ČEZ akci „5% levněji než konkurence“ – osobně jsem nečetl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *