Vall-I (Wall-E), žádný obyčejný robot

Vall-I není žádný obyčejný robot ale robot, který byl součástí programu na úklid a vyčištění Země, aby byla opět obyvatelná. Jenže projekt selhal a VALL-I je poslední takový robot, který na Zemi zbyl a všechna práce zůstala pouze na něm. Po dlouhá staletí provádí jeden a ten samý zadaný úkol.
Jenže jednoho dne se vše změní, když se objeví EVE, robot vyslaný z družice, která přiletěla zjistit stav úklidových prací. VALL-I pozná, co je to láska.
VALL-I hezoučce a miloušce žvatlá, koulí oči a publikum zas jihne jak u prvních krůčků vlastního miminka. On vlastně nemá, co by jiného nabídl, nemluví, jen tak trochu, a díky jeho očím, ukápne nevinná slzička snad každému, kdo se na něj podívá a bude mít pro něj pochopení.
Vznikl další animák, který se zasloužil být sledován, s propracovaným scénářem dokázal, že i bez textu se z něj dokáže stát velký film.
Sami se můžete podívat na Trailer

Mě se Vall-I líbil moc a všem doporučuji jít se na něj podívat, je vhodný i pro děti.
Pixaru se povedlo skvělé zpracování každého detailu, podle mě ovšem jednoduchou zápletku neskutečně natáhl a závěr kdy se lidé vrátili na zem moc uspěchal. Dávám 90% ;-)

5 odpovědí na “Vall-I (Wall-E), žádný obyčejný robot”

  1. Zkus někde sehnat starší film Číslo 5 žije a zjistíš, že celý robot Vall-I je kopie. Když už okopírovali ‚gesta‘ z hraného originálu, tak si aspoň mohli vymyslet originální vzhled.

  2. Jo s tím souhlasím. Číslo 5 žije tak to je „přesná“ kopie akorát v animovaný podobě. Kolik novodobých dětí ale zná číslo 5. Právě toho využili tvůrci a vytvořili pro děti animovanou pohádku s „kukučem“ čísla 5. Také se jim to povedlo, mě se líbí Vall-I moc ;-)

  3. Ve skutečnosti to tvůrce Wall-eho hrozně štve, že ho všichni srovnávají s číslem 5. Jo, je tam veliká podoba ale na ten „kukuč“ přišel jeden z producentů když si při lovu všiml, že různými pohyby kukátek dalekohledu dostává různé výrazy. Je to i na csfd.

  4. nechápu o co vám de no tak se možná vall-i a robot č. 5
    podobají. jste fakt debilové že se kvůli takové věci hádáte

  5. To se nikdy nesmí stát!!!!!!! Indiáni by z toho brečeli. To takový Yakari je oproti tomu úplný opak. Ale nesmíme se zamořit odpady! Tohle varování přináší ten film.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *