Banka ČSOB lže zákazníkům?

Využívám studentský účet od banky čsob, který je „bez poplatků“. Proč „bez poplatků“ je v uvozovkách? Protože i přesto jak název vypovídá, neustále čsob poplatky ztrhává. Například za změnu inkasa a podobné činnosti. To by mě ale nenaštvalo tolik jako když najednou z ničeho nic začne účtovat 40 kč za vedení účtu. Výpis jsem si tak stáhl, vytiskl a zašel v půlce měsíce listopad na nejbližší pobočku čsob. Na pobočce mi bylo sděleno, že poplatek se začal účtovat z důvodu, že jsem nepředložit potvrzení o studiu. Jak jsem však mohl vědět, že čsob po mne potvrzení o studiu požaduje? Bylo mi řečeno, že poštou přišlo oznámení. Bohužel nic nepřišlo, navíc doporučeně dopis nezasílají, takže je možné, že ani listonoška dopis nevhodila do schránky, případně se vyhodil mezi letákama.

Aby poplatky se neúčtovali, je potřebné potvrzení donést do konce měsíce. Tím se měsíc listopad nebude účtovat.

30.11.2011 jsem tedy dorazil na pobočku aniž bych koukal na internetové bankovnictví, předložil potvrzení o studiu, vše proběhlo v pořádku. Ovšem když jsem následně přišel domů, přihlásil se do elektronického bankovnictví, zjistil jsem, že poplatek za měsíc listopad se již účtoval.

csob studentske konto plus

Tímto způsobem si banka čsob vydělala 80 kč. Pokud by to takovým způsobem udělala u dalších tisíce klientů, vydělá miliony.

Doufám, že následující měsíc se poplatky za vedení účtu již nebudou účtovat a já budu opět plně spokojen s bankou čsob.

3 odpovědi na “Banka ČSOB lže zákazníkům?”

  1. Předchozí komentář, který poukazuje pouze na podmínky, které já splňuji nechápu. V článku se zaměřuji na účtování poplatku za vedení účtu.

  2. Sice trošku starší článek, ale zrovna řeším něco podobného. V podmínkách je napsané: „potvrzení o studiu stačí doložit jednou za celou dobu daného typu studia na příslušné škole“ letos jsem tedy přešel z bc studia na mgr a někdy v květnu mně na pobočce řekli, že musím donést aktuální potvrzení. OK, potvrzení jsem tedy dodal a paní si je převzala způsobem: díky, že jste to donesl ja to založím nashle… no a teď se dívám do IB a strhávají se mi poplatky… takže paní se na to asi vy… Kdyby se tam to potvrzení dalo aspon podat elektronicky a nemusel kvuli tomu jezdit na pobocku :/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *