Jak propojit vlastní webové stránky s facebookem (návod)

Pokud máte vlastní webové stránky je dobré je propojit s Facebookem. Jde o práci na několik málo minut.
Máte navíc možnost prezentovat své stránky a tím zvýšit návštěvnost a získat fanoušky.
Do prohlížeče zadejte stránku http://www.facebook.com/pages/manage/ a klikněte na požadovanou Facebook stránku. Pokud jí ještě na facebooku nemáte vytvořenou, tak si jí vytvořte.
Pod profilovou fotkou je menu, kde je třetí položka „Add Fan Box to your site“ na kterou klikneme.
Nyní si můžete Fan Box přizpůsobit. Je možné zobrazit novinky (volba „Include stream“) a fanoušky („Include fans“). Já osobně na většině stránkách preferuji pouze zobrazení fanoušků. Vpravo je k vidění aktuální náhled Fan Boxu.

aabbbb

Následně musíme zvolit, kam chceme Fan Box vložit. V případě vlastních webových stránek zvolíme tlačítko „Other“. Pod tlačítky se objeví kód, který jednoduše zkopírujeme a vložíme na požadované místo do HTML kódu vlastních webových stránek.

edit: od prosince 2009 upravili programátoři rozložení a nyní fan box najdete: zvolte stránku -> nastavení -> vpravo je: Propagujte svoji stránku -> možnost: „Propagovat pomocí rámečku fanoušků“

edit 2013: od roku 2012 upravili programátoři opět rozložení, nyní naleznete pod složitou cestou či kliknutím na https://developers.facebook.com/docs/plugins/: zvolte danou stránku > nahoře v liště klikněte na „upravit stránku“ > vyberte „upravit nastavení“ > v menu vlevo klikněte na „zdroje“ > nyní v kategorii spojte se z lidmi vyberte „Využijte sociální doplňky“ a již máte k dispozici možnosti výběru co si na web vložit

4 odpovědi na “Jak propojit vlastní webové stránky s facebookem (návod)”

  1. Dobrý den.
    Nemůžu najít kolonku add fan box.Mohl by jste minějak poradit kde ji najdu nebo jak zacit hledat.Pod obrázkem mam položka zed,informace, polozky prátele.Vubec se v tom nevyznám díky za odpověd.
    Pěkný den

  2. Dobrý den, chci si propjit FB s webem na Worldpressu, postupuji podle Vašeho návodu, ale v nastavení něco jak píšete – kliknout na menu zdroje, využijte sociální doplňky nemám a plugin ve WP mi nic nenačte. Nikde to v tom FB nemůžu najít a popravdě, už jsem se v tom různým nastavení FB ztratil… :-( Díky za radu

  3. Zdravím potřeboval bych poradit jak propojit wordpress tránku tak aby když někdo něco přidá do webu aby se to rovnou sdílelo na stránce facebooku.
    Popis:
    Někdo přidá příspěvěk (nebo cokoliv tomu podobného)
    ->klikne na publikovat a rovnou se mu to vyhodilo i na danou stránku facebooku.
    Umíte někdo poradit. Díky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *