Jak obejít memory limit ve wordpressu když to nejde přes .htaccess

Stal se mi takový problém, že při aktivování jednoho pluginu ve wordpressu mi to hodilo chybu, že byl přesáhnut memory limit, který byl na hostingu nastaven na 32M. Většina hostingů má memory limit právě 32M a při aktivaci větších pluginů wordpress hází chybu.
Jelikož na wordpressu již několik let dělám, věděl jsem, že to lze obejít úpravou .htaccess. Tak jsem to dříve všude řešil. Záleží samozřejmě na hostingu ale stačilo dopsat do .htaccess
# adjust memory limit
php_value memory_limit 64M

Bohužel v tomto případě hosting neumožňoval úpavu .htaccess a tak jsem řešil jak to udělat jinak abych mohl plugin používat. Nakonec ve wordpressu existuje jedna úprava.
Otevřete si konfigurační soubor wp-config.php a do souboru vložte define(‚WP_MEMORY_LIMIT‘, ’64M‘);
Pokud by Vám nestačil ani 64M, tak tam dejte 128M třeba.
Jednoduchá úprava a pluginy můžu aktivovat bez problémů i bez úpravy souboru .htaccess

4 odpovědi na “Jak obejít memory limit ve wordpressu když to nejde přes .htaccess”

  1. Pěkný den, zkoušel jsem uvedené nastavení a stejně se memory limit nezměnil a WP stále hlásí, že má jen 16M, které VELMI BRZO vyčerpá, takže to moc neběhá … nějaká rada?

  2. 16M je pro wordpress nepoužitelné. Nainstaluje se několik pluginů a nestačí ani 32M. Pokud to nejde takto obejít tak nezbývá než napsat na podporu hostingu aby zvýšili memory limit :)

  3. Zdravím, mám na placeném hostingu 40MB limit, ovšem při přihlášení do administrace mi to hodí chybu, nedostatek paměti a nepřihlásím se. A to mám jen 2 jednoduché pluginy. Není to nějaké divné? Na hostingu mi nabízejí navýšení, ale za peníze…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *