Pozor na seznam firem s.r.o. aneb nenechte se napálit

Jelikož jsem o podvodných praktikách firmy seznam firem s.r.o. (IČ: 29282934) věděl již z médii, při otevření poštovní schránky a vypadnutí dopisu jsem se pouze zasmál a řekl: „už je to i u mě“!
Zajímavé je, že je tzv. smlouva vypadající jako daňový doklad vystavena na údaje, které nejsou aktuální již necelé 2 měsíce.
Do budoucna očekávám další možné příchozí „pseudofaktury“

Mezi českými firmami se v těchto dnech šíří fiktivní faktury za katalogové zápisy u firmy Seznam firem s.r.o. v jejich katalogu www.sf-cz.cz.

Schéma oklamání je stejné jako u několika předešlých případů, známých především ze Švýcarska:
Vaše firma obdrží formulář, který se tváří jako faktura k úhradě
Ve skutečnosti se jedná o smlouvu, kterou uzavřete právě úhradou služeb
Hodnota objednané služby je z pohledu cena/výkon absurdní

Samotný katalog www.sf-cz.cz je velmi nepřehledný, v podstatě v něm nelze téměř nic vyhledat (zřejmě z důvodu, aby se již oklamaní zákazníci nemohli navzájem hledat a sdružovat). Celkově je uživatelská hodnota webu nulová. Nelze předpokládat, že by mohla některé firmě přinést nové zákazníky.

Pro detailnějším zkoumání jsem zjistil, že data tahají přímo z portálu seznam.cz a i ze stejným ID viz. příklad
http://sf-cz.cz/detail-463318-alza-cz.html
http://www.firmy.cz/detail/463318-alza-cz-praha-holesovice.html

Údaj, uvedený v obchodních podmínkách, je způsob řešení sporů – je směřován k Městskému či Krajskému soudu v Brně, čili ke dvěma nejvytíženějším institucím v ČR.
Na portále justice můžete zjistit více informací jako například pana majitele společnosti apod..

Více informací naleznete:
http://www.spolecna-obrana.estranky.cz/clanky/cerna-listina-nepoctivych-katalogovych-firem/seznam-firem-s.r.o..html
http://www.novinky.cz/domaci/253042-vychytrale-faktury-klamou-lidi-funguji-jako-zavazna-smlouva.html
http://webtrh.cz/157459-pozor-fakturu-seznam-firem

Náhled smlouvy je vždy stejný. Vypadá to na fakturu na zaplacení částky 2388,- s DPH.

smlouva-faktura-seznam-firem-s-r-o
smlouva-faktura-seznam-firem-s-r-o-podminky

8 odpovědí na “Pozor na seznam firem s.r.o. aneb nenechte se napálit”

  1. Znepokojivý až zarážející je počet lidí, kteří se domnívají, když jim příjde do schránky nabídka služby, že byli podvedeni. Ano, žijeme ve zvláštní době, ve které fungují poštovní schránky do kterých se zpravidla vkládají dopisy a pak také různá obchodní psaní za účelem oslovování s určitou nabídkou, či službou.O žádný podvod se nejedná, podnikatelé byli osloveni, protože podnikají a nežijí v anonymitě ale ve svých provozovnách a sídlech, které každý dobrý živnostník chce zviditlenit za účelem zvýšení poptávky, s nabídkou zviditlenění na internetu.Nabídka je od slova nabízet, to znamená, že mohu s nabídkou služby souhlasit stejně tak nemusím, což na nabídce, nikoliv faktuře ale návrhu smlouvy je napsáno. Z logiky vychází, že za službu, kterou plním, chci zaplatit.

  2. – jan eisler
    v tomhle nemáte pravdu. Denně chodí takových nabídek, že si je člověk už nemůže ani pamatovat(dobře), ale žádná nechodí v této formě. To už se člověk opravdu musí zamyslet, jestli takových služeb využil nebo ne a má tedy zaplatit. Co se týče nabídky, nemám s tím problém, ať ji zasílají, ale formou, která k tomu patří. Vždyť tady člověk ani nevím za co platí.. Žádné iformace o službě, infolinka je pořád mimo provoz… To není chování firmy, která se chce starat o své drahocenné klienty… :-/ Díky Janu Kašparovi za tento komentář

  3. Naše firma nabídku obdržela – zaplatili jsme a služba nám funguje, reklama je nezbytná a zvláště v dnešní době, ve světě internetu a konkurence, je potřeba být vidět.
    Pro každého živnostníka, či firmu zkrátka kohokoliv, kdo jde tzv. s kůží na trh je zkrátka nezbytné, aby klient, byť potenciální viděl data o firmě, s kterou chce uzavřít obchod už jen přece pro to, aby mohl klient danou firmu kontaktovat a věděl, kde provozuje .
    Každá služba něco stojí a já osobně peníze do této služby vložené, vnímám jako velice dobrou investici pro naše další obchody a rozvoje chodu firmy.

  4. Paní Růžová, zřejmě patříte mezi lidi, kterým není škoda vyhazovat zbytečné peníze za reklamu, která vám určitě nic nepřinese. 80% lidí pokud hledá firmu, tak hledá na firmy.cz (odtud zkopírované informace), 20% hledá pomocí googlu :-) určitě se jedná o investici, která nemá žádnou návratnost, laicky řečeno vyhozené peníze.

  5. Paní Růžová bude zřejmě (spolu)majitelem zmíněné mafiánské firmy… :-) a pan Eisler k ní nebude mít taky zrovna daleko…

  6. Tento dopis smrdí už ve schránce, je na něm něco podezřelého, jen když jej člověk drží v ruce, aniž jej otevřel. A uvnitř je text, jenž je jasným podvodem, ničím více ani méně. Prostě vydělat prachy, dokud se to neprovalí. Škoda, že inteligenci, která je dozajista k takovému „podnikání“ nutná, nezapře majitel do jiné, bohabojné aktivity, jenž prospěje nám všem. Ale my nejsme blbí, nevolíme Emana a tak tohle nežereme. Pápá e

  7. Tak letos opět, ale když proklepnu tu firmu v hlavičce, byla založena 24.11.2014, takže čistě účelově, trochu jiný název, design faktury absolutně shodný.
    Mimochodem po zadání SF czech to nenajde ani google, takže služby k čemu???

  8. Dostal jsem cosi podobného od jakéhosi Českého a Slovenského telefonního seznamu, nebo tak nějak. Sídlili v Brně, tak jsem poslal stížnost na jejich praktiky (tvářilo se to jako faktura psaná velkým písmem). Dole v suterénu stránky bylo droboučké nevýrazné upozornění, že nejde o fakturu. Nejprve byla stížnost brněnským živnosťákem odmítnuta, že je vše v pořádku. Pak se jim v úředních hlavám rozbřesklo – a je to v nějakém řešení. V Česku je asi úředně možné téměř vše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *